.... Blogito ergo sum!

«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.»


Σάββατο, 12 Μαρτίου 2011

ΤΟ ELS , ΟΙ ΑΡΙΘΜΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΠΡΟΦΗΤΕΙΕΣ !!!!!!!!
          «Εκείνη την στιγμή κατάλαβα ότι ήμουν μέρος ενός σχεδίου»
                                              «Το εκκρεμές του Φουκω»  Ουμπερτο  Εκο  To  1859 ο John Taylor δημοσίευσε ένα βιβλίο με τίτλοΗ Μεγάλη Πυραμίδα”, όπου αποκάλυψε   ότι το ύψος της πυραμίδας του Χέοπα στην Αίγυπτο  είναι 147,649 μέτρα και το μήκος κάθε πλευράς είναι 231,927 μέτρα , διαιρώντας το τετραπλάσιο της πλευράς δηλαδή την περιφέρεια  με το ύψος  θα έχουμε  μια πολύ καλή προσέγγιση του αριθμού π. Στο ίδιο βιβλίο παραθέτει και άλλους τέτοιους παραπλήσιους συσχετισμούς. Λίγο  καιρό μετά, άρχισαν να εμφανίζονται παρόμοιες «ανακαλύψεις», όπως το ότι αν πολλαπλασιάσουμε το ύψος της πυραμίδας με το δέκα και υψώσουμε το γινόμενο στην 9η δύναμη θα βρούμε την απόσταση γης-ήλιου, δηλαδή 91.837.484.   Οι άνθρωποι  αναζητούν μοτίβα.  Πόσες φορές δεν έχουμε ακούσει ανθρώπους που βλέπουν τηνΠαναγία στη σκιά ενός δέντρου, το πρόσωπο του Ιησού σε 

μια  μερικώς καμένη πίτσα , τη  Μητέρα Τερέζα σε ένα γλυκό ρολό, ή ένα πρόσωπο στον πλανήτη  Άρη. Πρότυπα  και κανονικότητες εμφανίζονται παντού. Αλλά ποια πρότυπα είναι σημαντικά και ποια  δεν είναι;

 Θα εκπλαγείτε  αν μάθετε  ότι υπάρχουν κάποιοι  που πιστεύουν ότι οι αριθμοί μπορούν να μας βοηθήσουν να ανακαλύψουμε νοήματα σε απρόβλεπτα μέρη. Το 1984 , τρεις ισραηλινοί , οι Ντορον Γουιτστουμ, Ελιαου  Ριπς  και Γιοαβ Ροζενμπεργκ ισχυριστήκαν ότι ανακάλυψαν κάτι εκπληκτικό στο Τοράχ ( το εβραϊκό κείμενο της Γένεσης ).Ισχυρίστηκαν ότι βιογραφικά στοιχεία για τους ραβίνους του Μεσαίωνα είχαν «κωδικοποιηθεί» στην Τοράχ χρησιμοποιώντας μοτίβα γραμμάτων. Υποστήριζε ότι τα ονόματα των ραβίνων μπορούσαν να βρεθούν κοντά στις σωστές ημερομηνίες γέννησης και θανάτου, οι οποίες ήταν κρυμμένες επίσης στο κείμενο. Οι πληροφορίες  μπορούσαν να αποκωδικοποιηθούν με χρήση της ακολουθίας των ισαπεχοντων γραμμάτων (Equidiatnt Letter distance) ELS )  βάσει της οποίας  τα σημαντικά γράμματα ισαπέχουν κατά συγκεκριμένο αριθμό χαρακτήρων . Αν κάνεις βρει τον αριθμό , τότε μπορεί να αποκωδικοποιήσει το μήνυμα. Για παράδειγμα, οι έντονοι χαρακτήρες  στην πρόταση”this sentence form an   ELS”δίνουν την λέξη safest (διαβάζοντας το από δεξιά προς τα αριστερά με τον αριθμό κλειδί να είναι το 4 , ενώ τα κενά και τα σημεία στίξης  αγνοούνται.)
Οι ισχυρισμοί αυτοί δημοσιεύτηκαν σε ένα περιοδικό στατιστικής δέκα χρόνια αργότερα και προκάλεσαν θύελλα αντιδράσεων. Όσοι πιστεύουν ότι στην βίβλο υπάρχουν κρυμμένοι κωδικοί) εφάρμοσαν την τεχνική και βρήκαν τρομακτικές προβλέψεις για καταστροφές , το τέλος του κόσμου, καθώς και τα ονόματα σημαντικών μορφών που έχουν  δολοφονηθεί στην διάρκεια της ανθρώπινης ιστορίας , όλα «κλειδωμένα» μέσα στο κείμενο.

Όταν όμως  οι μαθηματικοί έλεγξαν τους ισχυρισμούς  , δεν πείστηκαν. Αποδεικνύεται ότι με τους σωστούς αριθμούς και αρκετό όγκο κειμένου, μπορείτε να «βρείτε»  σχεδόν  ότι θέλετε .Όπως και τα « πρόσωπα» που βλέπουμε στα σύννεφα , μοτίβα που φαινομενικά έχουν κάποιο ιδιαίτερο νόημα μπορούν να βρεθούν σχεδόν παντού, αλλά στην πραγματικότητα δεν σημαίνουν απολύτως τίποτα.
 Ο Μαικλ Ντροζιν, στο βιβλίο του  the bible code ισχυρίζεται ότι υπάρχουν στην βίβλο κωδικοποιημένα μηνύματα και μάλιστα σε μια απόπειρα να υπερασπιστεί το βιβλίο του ο Ντροζιν αναφέρει: « όταν οι επικριτές μου βρουν ένα μήνυμα για την δολοφονία ενός πρωθυπουργού μέσα στο Μομπυ Ντικ , εγώ θα τους πιστέψω».Ανάμεσα στους βασικότερους επικριτές του , ένας μαθηματικός ονόματι Μακευ  έκανε ανάλυση ELS  στο Μομπυ Ντικ  βρίσκοντας  προβλέψεις για τις δολοφονίες  των Ιντιρα Γκανtι,Μαρτιν Λουθερ Κινγκ Τζουνιορ , Αβρααμ Λινκολν και Γιτζακ Ραμπιν, καθώς και για το θάνατο της πριγκίπισσας Νταιανα .Ο Μακευ εργάστηκε μαζί με τον αυστραλό τηλεοπτικό σταρ Τζων Σαφραν και έδειξε ότι υπήρχαν κρυμμένα στοιχεία για τις τρομοκρατικές επιθέσεις  της 11η Σεπτέμβριου στους στίχους του Vanilla ice!!!!! Ένας άλλος μαθηματικός εφάρμοσε το ELS  στην Γένεση και βρήκε τις λέξεις “code” (κώδικας ) και “bogus” ( ψευδής)  την μια κοντά την άλλη 60 φόρες .Το εφάρμοσε και στο δεύτερο βιβλίο του Ντροζιν «Bible code part ii» και βρήκε το μήνυμα «The bible code is silly,dumb,fake,false,evil,nasty, dismal fraud and snake oil hoax”   Το code bible  είναι μια χαζή, ανόητη, πλαστή, ψευδής, σατανική, κακεντρεχής ,άτεχνη άπατη και εξεζητημένη φάρσα). Έτσι απέδειξε πέραν πάσης αμφιβολίας ότι αν ψάξετε αρκετά μπορείτε να βρείτε  ότι μήνυμα θέλετε.
  Οι αριθμοί μπορούν πράγματι να χρησιμοποιηθούν για να βρείτε μηνύματα μέσα σε κείμενα, αλλά μην περιμένετε  να αποκαλύπτουν οτιδήποτε. Μόνο οι αιθεροβάμονες αναζητούν στους αριθμούς   ψευδή νοήματα βασισμένα σε προλήψεις ,οι αριθμοί  μας δίνουν την δυνατότητα να εξερευνούμε και να κατανοούμε το συμπάν. Μακριά λοιπόν από τσαρλατάνους που  παραπληροφορούν για να θησαυρίζουν.
Περισσότερα στοιχεία για το ELS   στο δικτυακό τόπο του Μαικλ Ντροζιν, και στο βιβλιο του Πήτερ Μπεντλευ «the book of numbers”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...