«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τρίτη, 7 Αυγούστου 2012

Mathematics, Magic and the Electric Guitar ,ομιλία από τον David Acheson στο Blod

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 Ο καθηγητής David Acheson μας προσκαλεί να ταξιδέψουμε μαζί του στον γοητευτικό κόσμο των μαθηματικών. Με την εύθυμη παρουσίασή του, το πάθος και τον ενθουσιασμό του προσκαλεί ακόμα κι εκείνους που εξαιτίας ενός καθηγητή δικαίως μίσησαν τα μαθηματικά, ενώ δίνει τη δυνατότητα σε όσους δεν έχουν μαθηματική προπαιδεία να κατανοήσουν τους μαθηματικούς χειρισμούς και τη χρησιμότητα των εφαρμογών τους.
 
Ξεκινά την παρουσίασή του με την έκπληξη και το θαυμασμό που ένιωσε όταν, στην ηλικία των δέκα ετών, διάβασε στο περιοδικό I-SPY το "Κόλπο του 1089", έκπληξη η οποία αργότερα τον ώθησε να γίνει μαθηματικός. Χρησιμοποιώντας πλούσιο οπτικοακουστικό υλικό, κάνοντας πειράματα πάνω στη σκηνή και καλώντας το κοινό να συμμετέχει σε πολλά από αυτά, η ζωντανή παρουσίαση του David Acheson εξηγεί μαθηματικούς γρίφους, παρουσιάζει το πρόβλημα του Malfatti, αναλύει την έμφαση που δίνουν οι μαθηματικοί στο θέμα της απόδειξης και τέλος, κλείνει με μια σύντομη επίδειξη της συχνότητας ταλάντευσης και όχι που δημιουργείται από μία ηλεκτρική κιθάρα. 
 
 Για την ομιλία στο σύνδεσμο:
 
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...