«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Σχέδια από τον Richard P. Feynman

                                      

 "Ήθελα να μεταφέρω ένα συναίσθημα που έχω για την ομορφιά του κόσμου... αυτό το συναίσθημα για το μεγαλείο του σύμπαντος."
                                                                                    R. P. Feynman
   
  Ο Richard P. Feynman ,ο νομπελίστας φυσικός υπήρξε μια καθολική ευφυΐα.Επιστήμονας ,μουσικός,θρυλικός εκλαϊκευτής της επιστήμης.Είχε ακόμα ένα ταλέντο, λιγότερο γνωστό στο ευρύ κοινό.Σχεδίαζε.Το βιβλίο The Art of Richard P. Feynman: Images by a Curious Character  αποτελεί μια συλλογή από σκίτσα του κορυφαίου φυσικού. Σκίτσα 25 ετών, από το 1962 μέχρι  το 1987 ένα χρόνο πριν το θάνατο του.Τα σκίτσα συγκεντρώθηκαν και επιμελήθηκαν από την κόρη του Μισέλ.
  Ο Feynman άρχισε να ζωγραφίζει στην ηλικία των 44 το 1962, λίγο μετά την ανάπτυξη των περίφημων διαγραμμάτων του κατόπιν μιας γόνιμης αντιπαράθεσης για την σχέση της  τέχνης και της επιστήμης με τον καλλιτέχνη φίλο του Jirayr  "Jerry" Zorthian.Σημειώνουμε ότι τα διαγράμματα Feynman  αποτελούν μια αναπαράσταση των αλληλεπιδράσεων μεταξύ των σωματιδίων που περιγράφονται από την κβαντική θεωρία πεδίου. Χρησιμοποιώντας τα διαγράμματα αυτά μπορούμε να απλοποιήσουμε πολύπλοκες διαδικασίες και να υπολογίζουμε εύκολα σχετικές φυσικές ποσότητες όπως πιθανότητα παρουσίας μιας συγκεκριμένης διαδικασίας.


                     ι


                  

             

             


               

Ο Jirayr Zorthian περιγράφει σε ένα ντοκιμαντέρ του BBC  την φιλία του με τον  Feynman.

               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...