«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τετάρτη, 30 Αυγούστου 2017

Ένα ταχυδρομικό μεταπρόβλημα ….οπουλωνΜεταπρόβλημα...
 Ο Μήτσος είναι ο νέος ταχυδρόμος στο οικοδομικό τετράγωνο που μένουν τέσσερεις οικογένειες, οι Αντωνόπουλοι,οι  Βασιλόπουλοι ,οι Γεωργόπουλοι και οι Παπαδόπουλοι .

 Στο κεφαλόσκαλο του σπιτιού  της οικογένειας των Παπαδόπουλων, ο πάτερ φαμίλιας Παπαδόπουλος συζητά με τον ταχυδρόμο.

-«Πόσα παιδιά έχει η κάθε οικογένεια;» Ρώτησε ο ταχυδρόμος.

-«Να σου πω, κάθε οικογένεια έχει διαφορετικό αριθμό παιδιών. Εγώ έχω περισσότερα παιδιά  από τους Αντωνόπουλους ,οι Αντωνόπουλοι περισσότερα παιδιά από τους Βασιλόπουλους και οι Γεωργόπουλοι έχουν τα λιγότερα παιδιά από τις τέσσερεις οικογένειες.»

-«Πόσα παιδιά συνολικά έχουν και οι τέσσερεις οικογένειες;»

-«Λιγότερα από 18 και το γινόμενο των αριθμών των παιδιών  των τεσσάρων οικογενειών ισούται με τον αριθμό του σπιτιού μου.»

Ο ταχυδρόμος σκέφτηκε λίγο και είπε: «Δεν είναι δυνατό με αυτά τα στοιχεία να βρω πόσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια.Οι Γεωργόπουλοι έχουν περισσότερα από ένα παιδιά;»

-«Να σου πω..».Εκείνη την στιγμή πέρασε ένα φορτηγό και δεν ακούσαμε τι απάντησε ο Παπαδόπουλος στον ταχυδρόμο. Ο ταχυδρόμος όμως άκουσε και ξαναλέει:

-«Τώρα μπορώ να βρω πόσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια .»

Πραγματικά, είπε τέσσερα νούμερα και ήταν όλα σωστά.Πόσα παιδιά έχει κάθε οικογένεια και σε ποιον αριθμό μένουν οι Παπαδόπουλοι;


Λύση ΕΔΩ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...