«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 13 Μαΐου 2016

Μακιαβελικός οδηγός για υποψηφίους στις πανελλήνιες.





   
    Εγκλωβισμένος επί 30-λεπτου χθες το πρωί στην Κηφισίας άκουγα στο ραδιόφωνο μια ψυχολόγο να δίνει τις γνωστές ανεφάρμοστες «χρηστικές» συμβουλές τύπου μειώστε το άγχος στους υποψηφίους των πανελληνίων. Επειδή μας έπηξαν στην σοβαρή ανάλυση σε σχέση με τις πανελλήνιες,με απολύτως προβοκατόρικη διάθεση,γνωστός ζηλωτής της λίστας,παραθέτω και εγώ μια ανάλογη λίστα συμβουλών , μακιαβελικής υφής,εγκεκριμένη από τον διεθνούς φήμης Λαρισαίο ψυχολόγο-μαθηματικό  Χανς  Λαδ …

1) Θυμηθείτε δεν λύνονται όλα τα όρια με D.L' Hospital

2) Αν δεν ξέρετε τι να κάνετε κάντε Bolzano,μετά Rolle και τέλος Θ.Μ.Τ αν δεν δουλέψει αλλάξτε την σειρά,αν πάλι δεν πιάσει,δοκιμάστε άλλο θέμα αν επαναληφθεί το ίδιο,πιάστε τις προσευχές ..

3)Ότι και να γίνει, σκεφτείτε ότι όταν τελειώσουν οι εξετάσεις θα σας ρωτούν τι κάνετε και δεν θα λέτε δίνω πανελλήνιες και μετά να σας κοιτούν  με οίκτο.

4)Πάρτε μαζί  2ο  ή και  3ο στυλό γιατί η πιθανότητα αν πάρετε ένα στυλό να μην γράφει είναι 1.

5) Αν δείτε τα θέματα και δεν καταλαβαίνετε τίποτα,δοκιμάστε να περιστρέψετε  την κόλλα κατά 180ο.Ίσως να τα κοιτάτε ανάποδα.

6) Παρότι κάθε λύση επιστημονικά τεκμηριωμένη είναι δεκτή αποφύγετε να κάνετε φιγούρα για τις γνώσεις και την κατάρτιση σας,αν για παράδειγμα ζητηθεί  ένα πόρισμα από την ανάλυση στον R εσείς να το αποδείξετε στο Rν και κατόπιν να πείτε ισχύει για ν=1.Καλό είναι, να μείνετε στην εξεταστέα σχολική ύλη.

7) Αγνοήστε τους ψιθύρους για τα Σ Λ–αν υπάρξουν-την ώρα της εξέτασης.Λάθος μπορείτε να κάνετε  και μόνοι σας.

8)Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας ταυτότητα για να πιστοποιήσετε ότι είστε εσείς.Δελτίο ταυτότητας.Φήμες θέλουν μαθητή όταν του ζήτησαν ταυτότητα να λέει: (α+β)22+2αβ+β2.

9) Αν κάποιο θέμα έχει εκφώνηση μια από τις  γνωστές άλυτες εικασίες του Hilbert ,μην ανησυχήσετε, έχετε τρεις ολόκληρες ώρες  να την αποδείξετε  σημειώνω ότι  το τετράδιο που θα σας δοθεί έχει μπόλικα περιθώρια.

10) Να έχετε κατά νου, ότι όλες αυτές τις κρίσιμες μέρες όπου και να γυρίσετε κάποιος θα σας δίνει μια συμβουλή-τώρα καλή ώρα .Mην ψαρώνετε,όλοι γουστάρουν το ρόλο του επαΐοντα.Εσείς τι κάνετε; Follοw your heart.

11) Στα πλαίσια ψυχολογικών επιχειρήσεων κατά των άλλων υποψήφιων όταν βγείτε από το σχολείο μετά την εξέταση,στην πρώτη κάμερα που θα συναντήσετε θα πείτε «Τα θέματα ήταν βατά, έγραψα πολύ καλά» ακόμα και αν δεν έχετε πάει..τόσο καλά.

12) «.. προσέξτε στα πρόσημα» έγραφε την προηγούμενη εβδομάδα  σε ανάλογη λίστα  αρθρογράφος εφημερίδας ευρείας κυκλοφορίας.Ποιος είμαι εγώ να διαφωνήσω.Προσέξτε λοιπόν τα πρόσημα.
13)Αν δεν βγαίνουν σαν αποτελέσματα ακέραιοι αριθμοί ή δεν χρησιμοποίησατε κάποια από τις υποθέσεις για να λύσετε το θέμα ,τότε είτε έχετε κάνει λάθος είτε οι θεματοδοτες έχουν μια περίεργη αίσθηση χιούμορ.
14) Δεν λύνονται όλες οι εξισώσεις θεωρώντας συνάρτηση.
 

Βέβαια όλα τα παραπάνω ωχριούν μπροστά στον τύπο  στο παρακάτω βίντεο:
                         

1 σχόλιο:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...