«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τρίτη 22 Μαρτίου 2011

Επιστημονικές γκάφες, ανόητες προβλέψεις, τρέλα πειράματα!



Το τέλος του κόσμου και τα αυγά!
    Ο Ισαάκ Νεύτωνας ο πατέρας του διαφορικού λογισμού  υποστήριζε ότι κατόρθωσε να βρει κωδικοποιημένα μηνύματα στην Παλαιά διαθήκη , όπου του υποδείκνυαν ότι η συντέλεια του κόσμου θα έρθει το 2060..ίσως ένα χρόνο νωρίτερα  η.. και αργότερα.




  Όλα αυτά από τον άνθρωπο ο όποιος είχε εμμονή με το θέμα του χρόνου, όντας  εξωφρενικά ακριβής . Συνήθιζε να βράζει το αυγό  για το πρωινό του  ακριβώς 5 λεπτά, σύμφωνα μάλιστα με  την μαρτυρία του Ιρλανδού ποιητή Τομας Μουρ  «Μπαίνοντας η οικονόμος του διάσημου φυσικού κάποιο πρωινό στην κουζίνα του τον βρήκε  να κρατά στο χέρι του ένα αυγό και να το κοιτά μετρώντας το χρόνο καθώς μέσα στο βραστό νερό ήταν το…. ρολόι του.»

Που μένει και πόσο ζυγίζει μια ψυχή.
   Στο έργο του   «Πάθη της ψυχής»( Les passions de l'âme)  εν ετει 1493 ο Καρτέσιος, ο θεμελιωτής της Αναλυτικής Γεωμετρίας υποστήριζε ότι η θέση της ψυχής στο ανθρώπινο σώμα ήταν η επίφυση ,ένας ενδοκρινής αδένας του σώματος με μέγεθος μπιζελιού που βρίσκεται τοποθετημένη ανάμεσα στα ημισφαίρια του εγκεφάλου, και παράγει μελανοτονινη , εκεί λοιπόν κατά τον Καρτέσιο κατοικοέδρευε η ψύχη και αλληλεπιδρούσε με το σώμα. Μόλις… 400 χρόνια αργότερα  , ο γιατρός Duncan MacDougall του Haverhill της Μασαχουσέτης το 1907 υποστήριζε  ότι η ψυχή έχει υλική υπόσταση κατά συνέπεια έχει μάζα. Για να το αποδείξει κατασκεύασε  ένα ειδικό κρεβάτι στο γραφείο του το οποίο και τοποθέτησε πάνω σε μια πολύ ευαίσθητη ζυγαριά που μπορούσε να μετρήσει μεταβολή μέχρι και 5 γραμμάρια περίπου. Ο γιατρός  στην συνέχεια, λοιπόν τοποθέτησε πάνω στα κρεβάτια του γραφείου του έξι βαριά ασθενείς (4 με φυματίωση, έναν με διαβήτη και έναν με άγνωστη αρρώστια) και τους παρατήρησε ζυγίζοντας τους πριν, κατά την διάρκεια, και μετά τον θάνατό τους. Η διαφορά ήταν 21 γραμμάρια. Επανάλαβε το πείραμα με σκυλιά χωρίς να διαπιστώσει μεταβολή στο βάρος τους. Απεφάνθη λοιπόν ότι η ψυχή ..ζυγίζει 21 γραμμάρια..


Η απόδειξη της ύπαρξης του θεού!
  Όταν η  Μεγάλη Αικατερίνη φιλοξενούσε τον Γάλλο φιλόσοφο και άθεο Ντενί Ντιντερό. Ο Ντιντερό δε σταματούσε να λοιδορεί τα Μαθηματικά, δηλώνοντας ότι δεν προσφέρουν καμία ουσιαστική εμπειρία και ως μόνο αποτέλεσμα παρεμβάλλουν ένα πέπλο ανάμεσα στα ανθρώπινα όντα και τη φύση. Η Αικατερίνη κουράστηκε σύντομα από τον επισκέπτη της, όχι τόσο εξαιτίας των απαξιωτικών σχολίων για τα μαθηματικά, όσο για τις συνεχείς προσπάθειες να υποσκάψει τη θρησκευτική πίστη των αυλικών της. Ο Όιλερ προσκλήθηκε στην αυλή και του ζητήθηκε να συμβάλει στον περιορισμό της αθυροστομίας του ανυπόφορου άθεου. Ευγνώμων για την υποστήριξη της Αικατερίνης, ο Όιλερ συμφώνησε να βοηθήσει. Μπροστά στη συγκεντρωμένη Αυλή, απευθύνθηκε με σοβαρότητα στον Ντιντερό, λέγοντάς του:    «Κύριε, (α + β^)/ν = χ, άρα ο Θεός υπάρχει. Απαντήστε». Ο Ντιντερο δεν κατάλαβε τι έγινε και έφυγε κακήν κακώς.

Τρελά πειράματα

         


Επίκαιρες επιτύχεις προβλέψεις !
Εν ετει 1973 η  dixxy lee Ray  κυβερνήτης της Ουάσιγκτον  και πρόεδρος της επιτροπής  ατομικής ενέργειας δήλωνε:
  «Ένας πυρηνικός αντιδραστήρας  είναι πολύ πιο ασφαλής απ ‘ότι το φαγητό, διότι 300 άνθρωποι το χρόνο πεθαίνουν από το φαγητό επειδή στραβοκάταπιαν.»
Συνεχίζουμε με περισσότερες επιτύχεις προβλέψεις:
Ο Εντουάρντ τελερ  γνωστός σαν ο πατέρας  της βόμβας υδρογόνου, καταθέτοντας σε μιας επιτροπή για την κατασκευή του Dresden 3  ενός πυρηνικού εργοστάσιου στο ιλλινοις στην Αμερική. Ήταν τόσο σίγουρος για την αξιοπιστία καθώς  την ασφάλεια  των πυρηνικών αντιδραστήρων που τις συνέκρινε με απλές καθημερινές δραστηριότητες. Απευθυνόμενος σε ένα μέλος της επιτροπής  υπερθεμάτιζε:
«Πότε νομίζετε ότι θα εκτεθείτε περισσότερο στην ραδιενέργεια, από ένα πυρηνικό αντιδραστήρα η από την σύζυγο σας: Δεν θέλω να σας τρομάξω αλλά όλα τα ανθρώπινα όντα έχουν στο αίμα τους ραδιενεργό κάλιο. Και αυτό συμπεριλαμβάνει την γυναίκα σου ….Δεν  θα ήθελα να ψηφιστεί  ένας νόμος ο οποίος θα  επιβάλλει στα ζευγάρια να κοιμούνται σε ξεχωριστά κρεβάτια , για την αποφυγή της έκθεσης στην ραδιενέργεια!»



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...