«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Google and the World Brain


          

Google and the World Brain from panosha on Vimeo.

  Η ιστορία του πιο φιλόδοξου σχεδίου που επινοήθηκε ποτέ στο Διαδίκτυο, και οι άνθρωποι που προσπάθησαν να το σταματήσουν. Το 1937 ο HG Wells είχε προβλέψει τη δημιουργία του «World Brain», μιας γιγάντιας παγκόσμιας βιβλιοθήκης που θα περιέχει όλη την ανθρώπινη γνώση, και θα οδηγούσε σε μια νέα μορφή της υψηλής νοημοσύνης.
Εβδομήντα χρόνια αργότερα, η πραγματοποίηση αυτού του ονείρου ήταν σε εξέλιξη, καθώς η Google από το 2002 σάρωνε εκατομμύρια και εκατομμύρια βιβλίων για το Google Books. Όμως, τα πνευματικά δικαιώματα περισσότερων από των μισών από αυτά τα βιβλία ανήκουν σε συγγραφείς σε όλο τον κόσμο. Έτσι ξεκίνησε μια εκστρατεία για να τους σταματήσει, που κορυφώνεται σε μια αίθουσα δικαστηρίου της Νέας Υόρκης το 2011.
Πολυβραβευμένο ντοκυμαντέρ που παρουσιάστηκε στο Sundance Film Festival. Το πρωτότυπο έχει διάρκεια 89 λεπτών. Η εκδοχή που προβλήθηκε από την ΕΤ1 την Πέμπτη 6 Ιουνίου έχει διάρκεια 52 λεπτών.
Director: Ben Lewis
Executive Producer: Carles Brugueras
Producer: Bettina Walter
Cinematographer: Frank Lehmann
Editor: Simon Barker
Music: Lucas Ariel Vallejos



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...