«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

Η πιο βαρετή μέρα του εικοστού αιώνα , ο Νταν Μπράουν και η αληθινή γνώση.






  Το 2007, o Βρετανός προγραμματιστής William Tunstall-Pedoe, ακαδημαϊκός στο πανεπιστήμιο του Κέμπριτζ  δημιούργησε μια εξελιγμένη μηχανή αναζήτησης , με την ονομασία  «Αληθινή γνώση» ( True Knowledge ).
Η συγκεκριμένη μηχανή αναζήτησης ήταν σε θέση να επεξεργαστεί ένα τεράστιο όγκο δεδομένων και σύμφωνα με τους δημιουργούς της να απαντήσει σε  οποιοδήποτε ερώτημα διατυπωμένο  στα αγγλικά . Όταν τέθηκε το ερώτημα «Ποια ήταν η πιο βαρετή μέρα του εικοστού αιώνα;», η  αληθινή γνώση έτρεξε περισσότερα από 300 εκατομμύρια δεδομένων και έδωσε την ημερομηνία 11 Απριλίου 1954.Ο ίδιος ο Pedoe, παραδέχτηκε  ότι η έννοια «βαρετή» είναι υποκειμενική αλλά το βασικό κριτήριο ήταν η έλλειψη σημαντικών γεγονότων την μέρα αυτή.  Η «Αληθινή γνώση» εξελίχτηκε περαιτέρω, το 2012 μετονομάστηκε σε «Evi» και σπάει ταμεία σε  έξυπνα κινητά και ταμπλέτες. Ο Pedoe  ήταν και ο δημιουργός ενός λογισμικού με τίτλο  Anagram Genius    που  το χρησιμοποίησε ο Νταν Μπράουν  για να δημιουργήσει τους γρίφους των αναγραμματισμών στο παγκόσμιο μπεστ σέλερ του «Κώδικας Ντα βίντσι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...