«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Σάββατο 2 Ιανουαρίου 2016

Τι λένε σε ένα μαθηματικό και τι καταλαβαίνει.


   Γινόμαστε αυτό που κάνουμε ή κάνουμε αυτό που εξαρχής ήμασταν;Τι λένε σε ένα μαθηματικό και τι καταλαβαίνει.Μια απολύτως κακοπαιδική ανάρτηση, εύκολα γίνεται τεστ στο κοσμοπόλιταν.Τα δεκατρία (τυχαίο;;) σημάδια που αποκαλύπτουν ότι έχετε πανεπιστημιακή εκπαίδευση στα μαθηματικά αλλά δεν κατορθώσατε να βγείτε αλώβητοι….


1)Όταν ακούτε την έκφραση «για κάθε» πρόκειται για όλα.


2)Η αναφορά στο γράμμα ε πάντα παραπέμπει σε κάτι πολύ μικρό.


3)Όταν σας ρωτούν «θέλεις αυτό ή το άλλο» εύχεστε να σας δοθούν και τα δυο.


4)Σε αντίθεση με τον πολύ κόσμο γνωρίζετε πολύ καλά,τι λέτε,όταν αναφέρεστε σε αδύνατα ενδεχόμενα.


5)Η λέξη άπειρο δεν σας προκαλεί δέος και γνωρίζετε ότι πρόκειται για κάτι πολύ περισσότερο από όσο μπορείτε να μετρήσετε.Βέβαια μειδιάτε όταν αναφέρονται «στο άπειρο» καθώς γνωρίζετε ότι δεν υπάρχει μόνο ένα.


6)Αποφεύγετε όπως ο διάολος το λιβάνι τους τετριμμένους αριθμητικούς υπολογισμούς.Για την ακρίβεια σε κοινωνικές συνάξεις όπου έκαστος συνεισφέρει χρηματικά το μερίδιο του, αφήνετε πάντα τους άλλους να κάνουν το λογαριασμό.


7)Ξέρετε πολύ καλά ότι το να λέμε ότι κάτι είναι αδύνατο δεν αρκεί,απαιτεί απόδειξη,οι μόνες αποδείξεις που δέχεστε χωρίς περίσκεψη είναι οι αποδείξεις των καταστημάτων.


8)Πολύ συχνά σε κοινωνικές εκδηλώσεις ακούτε τους συνομιλητές σας να προσπαθούν να εντυπωσιάσουν την ομήγυρη λέγοντας πόσο μισούσαν στο σχολείο αυτό που κάνετε. Εκείνη την στιγμή θέλετε να τους πείτε ότι δεν ασχολείσθε μόνο με τα μαθηματικά αλλά σας αρέσει το ψάρεμα και ο κινηματογράφος όμως  συνειδητοποιείτε ότι η ζωή δεν είναι θεώρημα για να το αποδείξετε.Μπαίνετε σε zen διάθεση και συνεχίζετε την κουβέντα οδηγώντας την σε ουδέτερα μονοπάτια.


9)Αν παρ’ελπίδα βγείτε χαμένος στο πρωτοχρονιάτικο εικοσιένα τότε φέρετε το όνειδος του κλάδου διότι η επιστήμη σας προίκισε με την τέχνη του Nick the Greek και εσείς δεν σταθήκατε στο ύψος των περιστάσεων.


10)Δεν θα εμπιστευόσαστε ποτέ κάποιον που δηλώνει πτωχός πλην τίμιος.


11)Γελάτε κάθε φορά που  κάποιος λέει ότι θα πιάσει το τζόκερ αρκεί να παίζει κάθε μέρα.


12)Τα χρώματα είναι πάντα τέσσερα την ίδια εκείνη στιγμή που τα περιθώρια των βιβλίων σας  παραπέμπουν σε εικασίες που άργησαν πολύ να μεγαλώσουν.


13)Απεχθάνεστε την λέξη προφανές καθώς την έχουν καταστήσει αγοραία και ευτυχώς τώρα πια το έχετε συνειδητοποιήσει.Τον πρώτο καιρό όταν κάποιος εκτός σιναφιού την ανέφερε,εννέα φορές στις δέκα το μυαλό σας γύριζε με φρενήρη ταχύτητα αναζητώντας μάταια το γιατί.
                        

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...