«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

Τρομοκρατική οργάνωση Μπουμ Κεφτές



   
    Έξι άνδρες συλλαμβάνονται με την κατηγορία ότι είναι μέλη της τρομοκρατικής οργάνωσης  Μπουμ κεφτές. Κάθε ένας από τους άνδρες ανακρίθηκε για το ποιος είναι  τρομοκράτης και ποιος είναι νομοταγής. Έκαναν τις ακόλουθες  δηλώσεις:
Αντώνης : Ο Φώτης είναι νομοταγής, ο Ευτυχής είναι τρομοκράτης .
Βασίλης : Ο  Αντώνης είναι νομοταγής.
Γιώργος : Ο Φώτης είναι νομοταγής, ο Βασίλης είναι τρομοκράτης.
Διονύσης: Ο Γιώργος είναι νομοταγής, ο Βασίλης  είναι τρομοκράτης.
Ευτυχής: Ο Διονύσης είναι τρομοκράτης.
Φώτης:    Ο Αντώνης  είναι νομοταγής.
 Είναι γνωστό  ότι οι νομοταγείς λένε την αλήθεια στο βαθμό που το γνωρίζουν, δηλαδή οι ανακριτές μπορούν να βασιστούν στις δηλώσεις τους για τους τρομοκράτες αλλά όχι για τους άλλους  νομοταγείς. Οι τρομοκράτες, από την άλλη πλευρά, γνωρίζουν ποιος είναι τρομοκράτης  και ποιος δεν είναι, και πάντα θα δώσουν ψευδείς πληροφορίες.
Πόσοι τρομοκράτες υπάρχουν;


1 σχόλιο:

  1. Έστω ότι ο Αντώνης είναι νομοταγής.
    Αν ο Αντώνης είναι νομοταγής τότε ο Ευτυχής είναι τρομοκράτης το οποίο σημαίνει ότι ο Διονύσης είναι νομοταγής που σημαίνει ότι ο Βασίλης είναι τρομοκράτης που σημαίνει ότι ο Αντώνης είναι τρομοκράτης .Άτοπο. Άρα, ο Αντώνης είναι τρομοκράτης.
    Ο Αντώνης είναι τρομοκράτης άρα ο Ευτυχής είναι νομοταγής. Γεγονός που οδηγεί ότι ο Διονύσης είναι τρομοκράτης άρα ο Βασίλης είναι νομοταγής και ο Γιώργος είναι τρομοκράτης.
    Άρα, νομοταγείς: Βασίλης ,Ευτυχής
    Τρομοκράτες: Αντώνης, Γιώργος, Διονύσης και Φώτης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...