Ο Carlo M. Cippola ήταν Ιταλός, από την Pavia, καθηγητής πανεπιστημίου ειδικευμένος στην ιστορία της οικονομίας. Οι ανωτέρω βασικοί νόμοι προέρχονται από το βιβλίο που έγραψε με τίτλο: "Οι Βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας", από της εκδόσεις "Κέδρο". Το συμπέρασμα από τους ανωτέρω 5 νόμους (κανόνες) είναι: "Ένα ηλίθιο άτομο είναι πιο επικίνδυνο από έναν ληστή." :-) :-) Φιλικά, Carlo
Και ένα σχετικό με την ηλιθιότητα άγνωστης προελεύσεως.: Ο Σκορπιός και ο Βάτραχος (Η Δύναμη της Ηλιθιότητας) Ο Σκορπιός και ο Βάτραχος είναι ένας μύθος άγνωστης προέλευσης, που έχει σχέση με τον μύθο του Αισώπου «Γεωργός και έχιδνα» ως προς τα δευτερεύοντα ηθικά ζητήματα «δίκαια πάσχω τον πονηρόν οικτείρας» αλλά και της αχαριστίας που επιπρόσθετα συμπεραίνεται. Θεματολογία Ένας σκορπιός που αναζητά τροφή στην απέναντι όχθη του ποταμού προτείνει στο βάτραχο να τον διαπεραιώσει (να τον περάσει απέναντι) μεταφέροντάς τον στην πλάτη του. Στις αντιρρήσεις του βατράχου ότι κινδυνεύει να τον θανατώσει με το κεντρί του επειδή είναι επιρρεπής σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκορπιός αντεπιχειρηματαλογεί ότι σε τέτοια περίπτωση θα πνίγονταν και ίδιος μια και δεν γνωρίζει να κολυμπά. Πείθεται ο βάτραχος, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής η τρυφερή σάρκα του βατράχου έβαλε τον σκορπιό σε πειρασμό και τον κέντρισε. Τότε ο βάτραχος πρόλαβε και αναφώνησε: «Γιατί το έκανες αυτό αφού και οι δυο μας είμαστε πια χαμένοι;». «Το ξέρω», απάντησε ο σκορπιός, «αλλά είναι στη φύση μου να κεντρίζω». (Μύθος Αισώπου)
Επίσης δεν μου απάντησες για το πρόβλημα που σου έστειλα για να το αναρτήσεις. Φιλικά, Carlo
Ο Carlo M. Cippola ήταν Ιταλός, από την Pavia, καθηγητής πανεπιστημίου ειδικευμένος στην ιστορία της οικονομίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι ανωτέρω βασικοί νόμοι προέρχονται από το βιβλίο που έγραψε με τίτλο:
"Οι Βασικοί νόμοι της ανθρώπινης ηλιθιότητας", από της εκδόσεις "Κέδρο".
Το συμπέρασμα από τους ανωτέρω 5 νόμους (κανόνες) είναι:
"Ένα ηλίθιο άτομο είναι πιο επικίνδυνο από έναν ληστή." :-) :-)
Φιλικά,
Carlo
Ναι carlo, το έχω το βιβλίο
ΔιαγραφήΚαι ένα σχετικό με την ηλιθιότητα άγνωστης προελεύσεως.:
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σκορπιός και ο Βάτραχος (Η Δύναμη της Ηλιθιότητας)
Ο Σκορπιός και ο Βάτραχος είναι ένας μύθος άγνωστης προέλευσης, που έχει σχέση με τον μύθο του Αισώπου «Γεωργός και έχιδνα» ως προς τα δευτερεύοντα ηθικά ζητήματα «δίκαια πάσχω τον πονηρόν οικτείρας» αλλά και της αχαριστίας που επιπρόσθετα συμπεραίνεται.
Θεματολογία
Ένας σκορπιός που αναζητά τροφή στην απέναντι όχθη του ποταμού προτείνει στο βάτραχο να τον διαπεραιώσει (να τον περάσει απέναντι) μεταφέροντάς τον στην πλάτη του. Στις αντιρρήσεις του βατράχου ότι κινδυνεύει να τον θανατώσει με το κεντρί του επειδή είναι επιρρεπής σε τέτοιες περιπτώσεις ο σκορπιός αντεπιχειρηματαλογεί ότι σε τέτοια περίπτωση θα πνίγονταν και ίδιος μια και δεν γνωρίζει να κολυμπά.
Πείθεται ο βάτραχος, αλλά περίπου στο μέσο της διαδρομής η τρυφερή σάρκα του βατράχου έβαλε τον σκορπιό σε πειρασμό και τον κέντρισε.
Τότε ο βάτραχος πρόλαβε και αναφώνησε:
«Γιατί το έκανες αυτό αφού και οι δυο μας είμαστε πια χαμένοι;».
«Το ξέρω», απάντησε ο σκορπιός, «αλλά είναι στη φύση μου να κεντρίζω». (Μύθος Αισώπου)
Επίσης δεν μου απάντησες για το πρόβλημα που σου έστειλα για να το αναρτήσεις.
Φιλικά,
Carlo
Ενταξει Carlo θα το ανεβασω ειτε ως κειμενο ειτε ως βιντεο με το powerpoint
ΑπάντησηΔιαγραφή