«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Κυριακή 26 Μαΐου 2024

Μεγαλειώδεις προβλέψεις για αφελείς και στοιχειώδης αριθμητική!



«Ποτέ μην δίνεις σε ένα κορόιδο ίσες ευκαιρίες»                                             

                                                                             Ανώνυμος

   Φανταστείτε ότι είστε τακτικός παίκτης στο στοίχημα, αφιερώνετε πολύ χρόνο και χρήμα και νιώθετε μια ανατριχίλα όταν ανακοινώνονται  τα αποτελέσματα των αγώνων στα οποία ποντάρατε. Είστε ο ιδανικός στόχος! Λαμβάνετε ένα προσωπικό mail από την «ΠρόβλεψηBet Α.Ε» η οποία  δίνει σε εσάς και μονό σε εσάς με απόλυτη εχεμύθεια το αποτέλεσμα ενός κρίσιμου και αμφιβόλου ποδοσφαιρικού αγώνα  της επόμενης  Κυριακής. Φτάνει η Κυριακή και η πρόβλεψη επαληθεύεται! Σιγά θα πείτε  ήταν τυχαίο. Την επόμενη εβδομάδα  λαμβάνετε μια πανομοιότυπο mail με το αποτέλεσμα  ενός αλλού ποδοσφαιρικού αγώνα. Φτάνει η Κυριακή και ω του θαύματος  πάλι η πρόβλεψη επαληθεύεται. 

  Θορυβείστε λίγο αλλά εξακολουθείτε να έχετε αμφιβολίες. Για να μην τα πολυλογώ τις επόμενες δυο Κυριακές η ιστορία επαναλαμβάνεται .Έχετε πειστεί για κάποιο λόγο η προβλέψεις είναι σωστές. Η επόμενη επιστολή όμως  σας  λέει ότι πρόκειται να σας στείλει τις προβλέψεις της για 5 αμφίβολους αγώνες  της επομένης Κυριακής για να συνεχίσετε να λαμβάνετε τις προβλέψεις της εταιρείας  να καταθέσετε 100 ευρώ στην τράπεζα.

 Υπολογίζετε το ποσό που θα κερδίσετε να ξέρετε το αποτέλεσμα 5 αγώνων και τρελαίνεστε, σπεύδετε να στείλετε τα χρήματα.. Την πατήσατε!

  Δείτε πως δουλεύει η μηχανή. Ο αποστολέας των mail εντοπίζει μέσω του διαδικτύου  3000 άτομα τα οποία έχουν ένα πάθος με το στοίχημα. Επιλέγει έναν δύσκολο ως προς την πρόβλεψη αγώνα και συντάσσει 3000 mail. Στις 1000 από αυτές βάζει νίκη της πρώτης ομάδας σαν αποτέλεσμα, στις 1000 από αυτές  βάζει ήττα της πρώτης ομάδας και στις υπόλοιπες 1000   βάζει ισοπαλία. Αποστέλλει τα mail  και περιμένει την Κυριακή όποιο αποτέλεσμα και να έρθει επιλεγεί τα 1000  άτομα στα οποία έχει  στείλει τα σωστά αποτελέσματα ,τα χωρίζει ξανά σε τρεις ομάδες  των 333  ατόμων και αποστέλλει σε κάθε ομάδα  αντίστοιχα νίκη , ήττα , ισοπαλία. Φτάνει η Κυριακή   βλέπει το αποτέλεσμα  επιλεγεί την ομάδα  των 333 ατόμων με την σωστή πρόβλεψη. Ξαναχωρίζει σε τρεις ομάδες των  111 ατόμων  και επαναλαμβάνει τα ίδια, τώρα όμως απαιτεί και χρήματα ,κάποια ή και όλα  από τα 111 άτομα θα  του στείλουν από 100 ευρώ και θα μαζέψει  το πολύ 11100 ευρώ  χωρίς να μπορούν να τον κατηγορήσουν για τίποτα !

¨Όλα αυτά είναι υποθετικά και τραβηγμένα από τα μαλλιά,  απλά την επόμενη φορά που θα ισχυριστεί κάποιος ότι μπορεί να προβλέπει το μέλλον να είστε αρκετά δύσπιστοι.

( Το τρικ προσαρμοσμένο στο σήμερα έχει αναφορά στην Ρωσία του προηγούμενου αιώνα  υπάρχει μέσω μιας μικρής ιστορίας-γρίφου στο αγαπημένο βιβλίο του Boris Kordemski  «The Moscow Puzzles 359 Mothamatical Recreations”)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...