«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Δευτέρα 27 Ιουνίου 2011

Ντανιέλ Τάμετ .Ένας ιδιοφυής άνθρωπος με το συνδρομο του Άσπεργκερ ,δείτε τον στην πρόσφατη ομιλία του στο TED , να περιγράφει πως αντιλαμβάνεται τους αριθμούς και τις λέξεις σαν χρώματα!!(Το βίντεο έχει ελληνικούς υπότιτλους)


   Ο Ντανιέλ Τάμετ είναι ένας 32χρονος Βρετανός με σύνδρομο Asperger αλλά και εξαιρετικές νοητικές ικανότητες. Μπορεί να κάνει υπολογισμούς με 100 δεκαδικά ψηφία, μιλάει πάνω από επτά γλώσσες, μεταξύ των οποίων γαλλικά, φιλανδικά, γερμανικά, ισπανικά, λιθουανικά και εσθονικά.   Έχει την δυνατότητα να μάθει μία γλώσσα σε μία εβδομάδα . Kάτοχος  ευρωπαϊκού ρεκόρ, αφού μέσα σε πέντε ώρες κατάφερε να απομνημονεύσει 22.514 ψηφία.  Ο Τάμετ  παρα το σύνδρομο του Ασπεργκερ  μπορεί να μιλήσει και να εξηγήσει με μεγάλη παραστατικότητα πώς σκέφτεται και τι συμβαίνει στο μυαλό του όσο πραγματοποιεί τους θαυμαστούς αυτούς υπολογισμούς. Μάλιστα έχει γράψει και ένα αυτοβιογραφικό βιβλίο   με τίτλο «Γεννημένος σε μπλε Ημέρα,"  στο οποίο περιγράφει  ότι αντιλαμβάνεται τους αριθμούς και τις λέξεις ως  οπτικά ερεθίσματα , με χρώματα και επιμένει ότι αυτός είναι ο λόγος  που έχει  τόσο μεγάλες νοητικές δυνατότητες  .(Το βίντεο  έχει ελληνικούς υπότιτλους,πατήστε το share για να ενεργοποιηθούν ) . 
                                               

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...