«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τρίτη 1 Ιανουαρίου 2013

Μαθηματικά μετά μουσικής

                                    
   Μήπως έχετε πρόβλημα με την απομνημόνευση των μαθηματικών τύπων; Μήπως δεν σας αρέσουν καθόλου τα μαθηματικά; Υπάρχει ένας νεαρός Γερμανός, μια μαθηματική ιδιοφυία, ο Γιόχαν Μπόιριχ, που μπορεί να λύσει το πρόβλημά σας. Αυτό που κάνει είναι να ραπάρει μαθηματικές εξισώσεις, δημιουργώντας μόνος του βίντεο κλιπ.

«Μου αρέσει να συνθέτω μουσική στον ελεύθερο χρόνο μου. Ήθελα πάντα να γράψω τα δικά μου τραγούδια, αλλά δεν είχα καμιά ιδέα για τους στίχους. Έτσι σκέφτηκα τα μαθηματικά», παραδέχεται ο νεαρός Μπόριχ.

                     

Και έτσι ξαφνικά οι μαθηματικοί τύποι πήραν άλλο περιεχόμενο. Έγιναν οι στίχοι στις ραπ συνθέσεις του Γερμανού δημιουργού. Τα τραγούδια του χρησιμοποιούνται πλέον στις τάξεις για να εξηγήσουν τη μαθηματική επιστήμη. Πολλοί μαθητές μπορούν πλέον να καταλάβουν ένα μαθηματικό τύπο, αποστηθίζοντας ένα τραγούδι.
Αλλά και στους δασκάλους αρέσει η μουσική που έχει μέσα της μαθηματικά.

Εν τω μεταξύ, ο Γιόχαν έχει τελειώσει το σχολείο και έχει μπει στο πανεπιστήμιο. Στη σχολή του, ο στόχος του είναι να απλοποιήσει τα περίπλοκα μαθηματικά μέσα από τη μουσική. Είτε πρόκειται για το θεώρημα του Πυθαγόρα, είτε για γραμμικές συναρτήσεις, δεν υπάρχει κανένα πρόβλημα. Απλώς παρακολουθείστε τα βιντεοκλίπ της γερμανικής ιδιοφυΐας στο διαδίκτυο και θα βρείτε τις απαντήσεις που χρειάζεστε μετά μουσικής.

Πηγή :http://gr.euronews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...