«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τετάρτη 2 Μαρτίου 2016

Οδηγός επανάληψης 2015-2016 στα Μαθηματικά θετικού προσανατολισμού Γ λυκείου

 ΝΕΟΣ ΤΟΥ  2017

 http://mathhmagic.blogspot.gr/2017/03/2017.html



   Κάθε χρόνο όταν τελειώνει η ύλη στα μαθηματικά στην Γ Λυκείου ανακύπτει το αιώνιο πρόβλημα.Ποσες ασκήσεις -στην επανάληψη- προλαβαίνουμε να κάνουμε στην τάξη;Έτσι,δίνουμε ένα φυλλάδιο με λυμένες επαναληπτικές ασκήσεις για να έχουν τα παιδιά υλικό για μελέτη.Ο διδακτικός χρόνος,ειδικά φέτος,είναι αμείλικτος.(κλισεδάκι...) Όμως,ξεκινάς να φτιάξεις ένα πλήρες επαναληπτικό φυλλάδιο και καταλήγει σαν τηλεφωνικός κατάλογος.Έτσι,είπαμε,να πάμε ένα βήμα παραπάνω και να φτιάξουμε ένα οδηγό επανάληψης όπως παλιότερα στα μαθηματικά γενικής.Οπότε,προέκυψε το παρόν σε δυο εκδόσεις,μια με τις πλήρεις λύσεις και μια άλλη μόνο με τις εκφωνήσεις σε ένα τευχάκι 450 και πλέον σελίδων με λυμένα θεματάκια,στην αρχή υπενθύμιση βασικών τεχνικών σαν μεζεδάκια για την όρεξη-Τσελεμεντές γαρ-και κατόπιν συνδυαστικά με αρκετά  ερωτήματα.
Στις τελευταίες 100 σελίδες βάλαμε όλα τα θέματα με λύσεις των πανελλήνιων (ημερήσιων,επαναλητπικων,ομογενών,εσπερινών) καθώς και τα θέματα οεφε των τελευταίων 15 χρόνων.Φυσικά όσα εμπίπτουν στην φετινή ύλη.Ελπίζουμε να καλύπτουν την ύλη παρά την ασάφεια που προέκυψε φέτος με την συνάρτηση ολοκλήρωμα.
 Επειδή η ζωή έχει δείξει ότι το πλήθος κάθε είδους λαθών σε μαθηματικές σημειώσεις είναι ευθέως ανάλογο του όγκου τους και της ώρας δακτυλογράφησης(μεταμεσονύκτια ως επί το πλείστον),κατεβλήθει προσπάθεια το παρακάτω να έχει όσο το δυνατό λιγότερα.Θα δείξει.Άλλωστε από τον Σεπτέμβριο έχουν γραφτεί περισσότερες από 1200 σελίδες σημειώσεις στην κατευθυνση.
τελευταία ενημέρωση:4/5/2016
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ ΝΕΟΣ ΤΟΥ 2017

4 σχόλια:

  1. Σας ευχαριστώ για όλα τα όμορφα φυλλάδια της Γ΄ Κατεύθυνσης που ετοιμάζετε τόσο καιρό. Περιέχουν πολλές καλές ιδέες καθώς και μεγάλη ποικιλία ασκήσεων. Να' στε πάντα καλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. στην ασκηση 3 οριων-συνεχειας στο ii)γ η ριζα του οριου ειναι χ-α+4β ενω για να υπαρχει λυση θα επρεπε νομιζω να ειναι της μορφης χ-β+4α.Στην 6 επισης στο iii) ζηταει τα ορια οταν χ-->χ0 ενω τα ορια για χ-->0 μπορουν να βρεθουν.Στην 37 λειπει ο τυπος της g η τουλαχιστον λειπει στην εκδοχη του τσελεμεντε χωρις τις λυσεις.Κατα τ'αλλα ειναι ενα βιβλιο πολυ καλογραμμενο στο οποιο εχω βρει μεχρι τωρα ολα τα ειδη ασκησεων που εχω λυσει σε αλλα βοηθηματα και ακομα περισσοτερα που απο οτι φαινεται θα με βοηθησει στην τελικη επαναληψη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έχεις δίκιο, σε ότι παρατηρείς ,σε ηλεκτρονική μορφή είναι δύσκολο να εντοπιστούν λάθη, το έχουμε τυπώσει και τις ξαναλυνουμε στην τάξη, το Πάσχα θα ανεβάσουμε διορθωμένη έκδοση με ότι αστοχία βρούμε.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...