«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Γράμματα αντί αριθμών.Το δεκαδικό σύστημα με λέξεις.(Verbal Numbers)




  Παλιότερα, ήταν κοινός τόπος,πολλές  γραφομηχανές να μην έχουν ξεχωριστό σύμβολο για το 1 και να χρησιμοποιείται  το κεφαλαίο γράμμα L αντ 'αυτού. Όπως η εικονιζόμενη Underwood Olivetti Studio 44, μοντέλο του 1965 ,η αγαπημένη γραφομηχανή  του πεζογράφου Τένεσι Ουίλλιαμς.






 Σε διαφορετική περίπτωση για διακοσμητικούς λόγους, αντί για το 1 εχει χρησιμοποιηθεί  το  γράμμα J κεφαλαίο. Όπως το ρολόι της φωτογραφίας που βρίσκεται σε πύργο στην Βενετία.






Είναι δυνατό τα γράμματα να υποκαταστήσουν τους αριθμούς;
 Το 1993, ο μηχανικός James  Redin επινόησε έναν νέο τρόπο να συμβολίζουμε αριθμούς. Χρησιμοποίησε ένα συνδυασμό γραμμάτων με αριθμητικά ψηφία,για να συμβολίσει ένα αριθμό όπως ακριβώς τον σκεπτόμαστε. Υποστηρίζει  ότι είναι πολύ πιο γρήγορη η  καταχώρηση τους σε βάσεις δεδομένων ακόμα και η εισαγωγή τους σε κατάλληλα τροποποιημένους υπολογιστές τσέπης ( κομπιουτεράκια) για υπολογισμό πράξεων (θυμίζει πολύ  τα sms που στέλνουν οι μαθητές).
Για παράδειγμα, τον αριθμό 8040086  τον αναπαριστούσε:
 8Μ40Τ86      Τι σημαίνει αυτό;
8-Μ ( eight  Million)
40-T ( forty Thousand )
86
Πρότεινε μάλιστα να τροποποιηθούν κατάλληλα και η μορφή των πλήκτρων των αριθμομηχανών.  (Δείτε σχήμα)







Ιστότοποι αναφοράς





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...