«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Πέμπτη 10 Ιανουαρίου 2019

Λίγο κους-κους για τον Νεύτωνα…

               "Ισαάκ Νεύτων",χαλκογραφία με πέννα, μελάνι και νερομπογιά "απο τον Άγγλο ζωγράφο Ουίλιαμ Μπλέικ

  Ο Ισαάκ Νεύτων-χωρίς περαιτέρω συστάσεις- υποστήριζε ότι κατόρθωσε να βρει κωδικοποιημένα μηνύματα στην Παλαιά διαθήκη,όπου του υποδείκνυαν ότι η συντέλεια του κόσμου θα έρθει το 2060.ίσως ένα χρόνο νωρίτερα ή.. και αργότερα.

Στο Principia Mathematica λέει για τον Θεό:«Είναι πανταχού πάρων,όχι μόνο κατ ουσιαν, αλλά και κατ έννοια..Είναι όλος μάτια,όλος νόηση,όλος χέρι,όλος δύναμη αισθήσεων,κατανόησης και δράσης».Σε ένα χειρόγραφο από τις αρχές του 1700, που αγοράστηκε στο Σοθμπις το 1936 και εκτέθηκε στην Ιερουσαλήμ το 2007,ο Νεύτων χρησιμοποίησε το βιβλίο του Δανιήλ από την βίβλο,για να υπολογίσει την ημέρα της αποκάλυψης.Είπαμε,το 2060.
Όλα αυτά από τον άνθρωπο ο όποιος είχε εμμονή με το θέμα του χρόνου,όντας εξωφρενικά ακριβής.Συνήθιζε να βράζει το αυγό για το πρωινό του ακριβώς 5 λεπτά, σύμφωνα μάλιστα με την μαρτυρία του Ιρλανδού ποιητή Τόμας Μουρ «Μπαίνοντας η οικονόμος του διάσημου φυσικού κάποιο πρωινό στην κουζίνα του τον βρήκε να κρατά στο χέρι του ένα αυγό και να το κοιτά μετρώντας το χρόνο καθώς μέσα στο βραστό νερό ήταν το….ρολόι του.»


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...