«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 3 Δεκεμβρίου 2021

Μαθη..μαγικα για διαγωνισμούς (Διαγωνιστικά Μαθηματικά)


 Ένα free βιβλίο 300 σελίδων για διαγωνιστικά μαθηματικά. Το έγραψα παράλληλα με ένα φαιδρό ανάγνωσμα στην διάρκεια της περσινής καραντίνας. Αφορά διαγωνιστικά θέματα στη Συνδυαστική απαριθμήση, Συνδυαστική γεωμετρία, προβλήματα παιγνίων ,αναλλοίωτες και τα αγαπημένα μου προβλήματα των χρωματισμών.

Περίπου το 20% των προβλημάτων τα έχω ανεβάσει στο ιστολόγιο κατά καιρούς ενώ το υπόλοιπο 80% αποτελεί new entry.Κανονικά έπρεπε να απευθυνθώ σε εκδότη αλλά ένα πρόβλημα υγείας δεν μου αφήνει χρονικά περιθώρια να ασχοληθώ. Έτσι το ανεβάζω για όποιον μαθητή-καθηγητή μαθηματικών ενδιαφέρεται για υλικό και μεθοδολογία μαθηματικών διαγωνισμών. Έφτιαξα και το κανάλι στο YouTube (https://www.youtube.com/watch?v=D33Bbxo-_Mg&list=PL0YiajKAmGJ1jNtesFqQJh_9fDUSS_sRI ) για να το υποστηρίξω με τα προβλήματα που δεν συμπεριέλαβα αλλά δεν σας κρύβω ότι το να φτιάξεις βίντεο εύληπτα και κατανοητά που αφορούν τα μαθηματικά είναι και αυτό μια τέχνη που απαιτεί δουλειά. Μαθαίνω όμως! 
https://drive.google.com/file/d/1xl8eLREps1Yn9mPwoIi6RBP42B7fLZe6/view?usp=sharing

   



8 σχόλια:

  1. Θανάση, καλημέρα.
    Πολύ ενδιαφέρον το βιβλίο που έγραψες.
    Αναρωτιόμουνα γιατί σταμάτησες ν' αναρτάς προβλήματα, δεν φαντάστηκα ότι η αιτία θα ήταν σχετικά με την υγεία σου. Εύχομαι να μην είναι κάτι σοβαρό, ώστε να το ξεπεράσεις γρήγορα το πρόβλημα. Ελπίζω να μην έχει κάποια σχέση με το COVID-19.
    Περαστικά σου.
    Φιλικά,
    Carlo

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Απίστευτη προσφορά ! Ένα μεγάλο μπράβο ! Σε ευχαριστούμε. Δεν το διάβασα όλο αλλά απ τις πρώτες σελίδες μπορώ να πω ότι μου αρέσει πολύ.
    Με την άδεια σου , μπορώ να το αναρτήσω στο ιστολόγιο μου ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Όλα σε ένα, τακτοποιημένα. Μπράβο Θανάση, εκπληκτική δουλειά. Σε ευχαριστούμε πολύ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Συγχαρητήρια, μελέτησα ένα κομμάτι του τις τελευταίες μέρες και είναι καταπληκτικό! Εύχομαι να πάνε όλα καλά και όταν ξεπεραστούν όλα τα εμπόδια να το εκδώσετε κανονικά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να είσαι καλά για τα καλά σου λόγια,εκανα προσπάθεια να το γράψω στα πρότυπα των εξαιρετικών Problem books που εκδίδει η Αμερικανική Μαθηματική εταιρεία.

      Διαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...