«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Πέμπτη 29 Αυγούστου 2024

Ο πελάτης έχει πάντα δίκιο

 

2 σχόλια:

  1. Φυσικά κι έχει δίκιο ο πελάτης.Διοτι ο πελάτης έχει πάντα δίκιο!Με 15.70€ , όντως δεν γίνεται.Βασικα για 1 διλεπτο δεν μπορεί να ισχύει ο λογαριασμός.
    Λοιπόν!Τα 15,70€ είναι 1570 σεντς.Αυτο σημαίνει ότι τα 8 τετράδια και τα 12 φύλλα θα πρέπει να κοστίζουν 1538 σεντς.Βασικα ,αυτή η τιμή ισχυρίζεται ο πελάτης ότι δεν μπορεί να ευσταθεί.Διοτι σε ένα χαρτοπωλειο δεν πωλούνται είδη σε τιμές με ακρίβεια μικρότερη του εκατοστού του ευρώ,με ακρίβεια του χιλιοστού π.χ,οπως γίνεται στά βενζινάδικο με την τιμή της βενζίνης.
    Αυτό σημαίνει ότι το ποσό το οποίο θα κοστίζουν τα 8 τετράδια και τα 12 φύλλα,θα πρέπει να διαιρείται ακριβώς με το 8 και το 12 αντίστοιχα.
    Για να συμβαίνει αυτό,θα πρέπει το ποσό τό όποιο θα κοστίζουν αυτά τα 2 είδη συνολικά,να είναι πολλαπλάσιο και του 8 και του 12.Βασικα θα πρέπει να είναι πολλαπλάσιο του 24.Το ίδιο ισχύει και για τα ποσά που θα κοστίζουν τα 8 τετράδια και τα 12 φύλλα.
    Συνεπώς ο πελάτης έχει απόλυτο δίκιο και ήξερε πολύ καλά τι έλεγε.Αν ο χαρτοπωλης του έλεγε ότι κοστίζουν 15,68€ δεν θα μπορούσε να ισχυριστεί ο πελάτης ότι δεν γίνεται να κοστίζουν τόσο.Διοτι 15,68€-0,32€=15,36€.
    1536 σεντς είναι πολλαπλάσιο του 24, οπότε ευσταθεί η τιμή.
    Ο πελάτης ήταν τόσο ψυχαναγκαστικος,ωστε μπήκε στην διαδικασία να ελέγξει αν μπορεί να ευσταθεί η τιμή κι εντόπισε μία απόκλιση ενός διλεπτο,και πλήρωσε ακριβώς,ουτε ένα σεντς παραπάνω!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όπως είπαμε,ο πελάτης έχει πάντα δίκιο! Πάμε να δούμε όμως τι ακριβώς σκέφτηκε,οπως ακριβώς κι εγώ το σκέφτηκα τώρα.Κι έτσι αποφάνθηκε πως δεν μπορεί να ισχύει ή τιμή που του είπε ο χαρτοπωλης,δηλ. 15,70€.Διοτι αυτό θα σήμαινε ότι τα 2 είδη που πήρε,θα κόστιζαν 15,38€, πράγμα που όπως θα αποδείξουμε είναι άτοπο.
    Λοιπόν! Πολύ απλά διαπιστωσε,ότι ή συνολική τιμή των 2 ειδών που δεν θυμόταν την τιμή τους,απαραιτητα θα ήταν πολλαπλάσιο του 4 . Μπορεί να μην θυμόταν τις τιμές τους,θυμοταν όμως την ποσότητα των ειδών που αγόρασε,κι όπως θα δούμε αυτό έχει σημασία .
    Λοιπόν! Τ=τιμή τετραδίου
    Φ=τιμή φύλλου.

    Το ποσό που πλήρωσε γι'αυτα τα 2 είδη είναι:

    (Τ×8)+(Φ×12). Μπορεί να γραφτεί όμως κι ως εξής:

    (2Τ×4)+(3Φ×4)=

    =(2Τ+3Φ)×4.

    Έτσι μόλις αποδείξαμε ότι το ζητούμενο πόσο είναι πολλαπλάσιο του 4.
    Πολλαπλάσιο του 4 όμως,δεν μπορεί να τελειώνει σε 38.Συνεπως δεν μπορεί να ισχύει σε καμία περίπτωση ή τιμή 15,70€,αρα 15,38€ τα δύο είδη,δηλ. τα τετράδια και τα φύλλα.
    Επομένως,εχει απόλυτο δίκιο ο πελάτης,που ήξερε πάρα πολύ καλά τι έλεγε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...