«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Δευτέρα 2 Ιανουαρίου 2012

Τι θα έκανε η Google !!!!


   Ένα εξαιρετικό βιβλίο που διάβασα στις γιορτές, "Τι θα έκανε η Google " του jeff Jarvis ,ένα βιβλίο που περιγράφει την κουλτούρα της ταχύτερα αναπτυσσόμενης εταιρείας στο κόσμο. Ιδιαίτερα το κεφάλαιο που αφορά την εκπαίδευση, αιρετικό και καίριο,έτη φωτός μακριά από τα τετριμμένα που επικρατούν στην εκπαίδευση παγκοσμίως.Σύμφωνα λοιπόν με τις συμβουλές που δίνει η Google  στο επίσημο blog της οι φοιτητές θα πρέπει να εστιάσουν όχι στο που πρέπει να μαθαίνουν άλλα στο τι πρέπει να μαθαίνουν.Η  έμφαση  στην διαδικασία της μάθησης δεν θα πρέπει να δίνεται στην απομνημόνευση γεγονότων (ανα πάσα στιγμή διαθέσιμα με μια αναζήτηση στον ιστό ) αλλά στην δημιουργία ερεθισμάτων προς τους μαθητές για ικανοποίηση της περιέργειας μέσω της έρευνας .

   Εντύπωση προκαλεί και ο τρόπος με τον οποίο η εταιρεία αναζητά στελέχη. Δείτε και παλιότερη ανάρτηση. Ανώτερο στέλεχος της εταιρείας  στην διαχείριση προϊόντων γράφει στο προσωπικό του blog  ότι η εταιρεία ψάχνει για "δεξιότητες επίλυσης προβλημάτων εκτός ρουτίνας".
Η Google ψάχνει για ανθρώπους με 5 δεξιότητες :
-Αναλυτική λογική ("ξεκινούμε  με τα δεδομένα, αυτό σημαίνει  ότι μπορούμε να μιλάμε  για αυτά που γνωρίζουμε  αντι για αυτά που νομίζουμε ότι ξέρουμε") 
-Επικοινωνιακές δεξιότητες.
-Διάθεση πειραματισμού.
-Ομαδικό παιχνίδι.
-Παθός και ηγετικές ικανότητες .
  Ο ίδιος αναφέρει:"στον πραγματικό κόσμο, οι εξετάσεις είναι όλες με ανοιχτό βιβλίο, και η επιτυχία σου καθορίζεται ανηλεώς από τα μαθήματα που  σταχυολογείς από την ελεύθερη αγορά."
Τέλος προτρέπει τους απανταχού φοιτητές :
"Είναι εύκολο να εκπαιδευτείς για την ρουτίνα και δύσκολο να εκπαιδευτείς για το καινούργιο."
Δείτε ένα τεστ με ερωτήσεις που τίθενται σε υποψήφιους υπάλληλους της Google, σε πρώτη ανάγνωση οι ερωτήσεις μοιάζουν ηλίθιες ,αλλά πολύ απλά, δεν είναι"μέσα από το βιβλίο",ουσιαστικά προκρίνουν την ύπαρξη των  παραπάνω 5 δεξιοτήτων.         
                         
Ο Jeff Jarvis είναι ο διαχειριστής ενός απ’ τα πιο διάσημα και έγκυρα blog για το Διαδίκτυο και τα Μέσα, του Buzzmachine.com. Επιπλέον, διατηρεί τη στήλη των Νέων Μέσων στην εφημερίδα Guardian του Λονδίνου. Ήταν ένας από τους 100 ηγέτες των Μέσων Ενημέρωσης στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ του Νταβός το 2007 και το 2008 και, επίσης, ο δημιουργός του περιοδικού Entertainment Weekly. Ανήκει στο διδακτικό προσωπικό του Graduate School of Journalism της Νέας Υόρκης.Δείτε μια συνέντευξη του συγγραφέα .
             
                            

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...