«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Τετάρτη 4 Ιανουαρίου 2012

ViHart-blog , ένα μοναδικό μαθηματικό blog!!!

Victoria  Hart

   H  ViHart , το  πραγματικό όνομα της είναι Victoria  Hart , προσδιορίζει τον εαυτό της  σαν recreational mathemusician ( σε ελεύθερη απόδοση «μαθημουσικός διασκεδαστής »). Ζει στην Νέα Υόρκη  .Έχει πτυχίο μουσικής  και ιδιαίτερη αγάπη στα μαθηματικά. Στο blog  της ασχολείται  με  αριθμητικά παιχνίδια , τοπολογικά πειράματα ,χαρτοδιπλωτική  , φράκταλ  και κάθε είδους ψυχαγωγικά μαθηματικά. Ο τρόπος που τα παρουσιάζει σε βίντεο είναι μοναδικός .
   Είναι προφανές ότι έχει ταλέντο στο σχέδιο  και χρησιμοποίει κάθε είδους εποπτικό μέσο από το πλέον τετριμμένο όπως είναι οι χρωματιστοί μαρκαδόροι μέχρι πίτες ,ναι αληθινές κυκλικές πίτες για να παρουσιάσει τις ιδιότητες του π. Δημιουργεί πλατωνικά στερεά κόβοντας μήλα ή το τρίγωνο του Sierpinski  διατάσσοντας σπυριά καλαμποκιού .Κοινή συνιστώσα όλων των βίντεο  στο blog της είναι το χιούμορ η φαντασία  και οι ευρηματικές ατάκες .Έχει τόσο μεγάλη αποδοχή στο διαδίκτυο που εφεξής  θα συνεργάζεται με την khan Academy ανεβάζοντας από κοινού βίντεο που θα αποτελούν απάντηση σε απορίες που θα στέλνονται με e-mail. Όσοι αγαπούν τα μαθηματικά  πρέπει οπωσδήποτε να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της .  
 Δείτε ένα βίντεο που παρουσιάζει  την σπείρα του Ουλαμ και την ακανόνιστη διασπορά των πρώτων αριθμών  .


                    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...