«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Σάββατο 25 Ιουνίου 2016

Δημοψήφισμα στην Άνω Ραχούλα και τέλεια τετράγωνα..



Εκλογικό προβληματάκι...

   Στην Λοξολάνδη διεξήχθη  δημοψήφισμα για την φίμωση των ροζ παπαγάλων. Στο χωριό Άνω ραχούλα ψήφισαν κ άτομα όπου κ είναι τετραψήφιος αριθμός και παράλληλα τέλειο τετράγωνο, ενώ στο διπλανό χωριό την Κάτω ραχούλα ψήφισαν λ άτομα όπου ο λ είναι  επίσης τέλειο τετράγωνο και  προκύπτει  αν αυξήσουμε τα ψηφία του κ κατά μια μονάδα.

i)Πόσοι ψήφισαν σε κάθε χωριό;


Ο δήμαρχος  της Άνω ραχούλας  Μπόρις Καλοχαιρέτας ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος και ως συνήθως απάντησε κάτι άλλο.

«Κοιτάξτε η ηλικία μου είναι πρώτος αριθμός  που όταν διαιρεθεί με την ηλικία του εξάχρονου εγγονού μου δίνει πηλίκο 14»


ii)Ποια είναι η ηλικία του δήμαρχου Καλοχαιρέτα;

Για μια λυση ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ

12 σχόλια:

  1. Κύριε Δρούγα καλημέρα σας.
    Στο πόβλημα για την ηλικία του Δημάρχου να γίνει διόρθωση
    Από:
    Για υ=4,τότε ηλ=(14*6)+1= 89 και ο 89 είναι πρώτος αριθμός.
    Σε:
    Για υ=5,τότε ηλ=(14*6)+5= 89 και ο 89 είναι πρώτος αριθμός.
    Φιλικά,
    Carlo de Grandi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Το κ δεν μπορεί να είναι τέλειο τετράγωνο και τετραψήφιος πρώτος αριθμός. Μάλλον γράψατε τη λέξη πρώτος εκ παραδρομής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπόρις Καλοχαιρέτας;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Κύριε Δρούγα,
    Χωρίς παρεξήγηση, από δεοντολογικής άποψης τουλάχιστον, το να ευχαριστήσετε το/τα άτομα που επιφέρουν διορθώσεις στις αναρτήσεις σας δεν είναι υποτιμητικό. Διότι ουδείς είναι αλάνθαστος ει μη μόνον ο Θεός

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το γεγονος οτι εχετε τις ευχαριστιες μου καθε φορα που συνεισφερετε διορθωσεις ειναι δεδομενο και αν δεν το εγραψα τωρα,παραλειψη μου,οχι εσκεμμενη.

      Διαγραφή
    2. Δεν παρεξηγουμαι,αν ερθει η ωρα που θα παρεξηγηθω για υποδειξη/διορθωση σε αναρτηση θα ειναι ωρα να το κλεισω το ιστολογιο.

      Διαγραφή
  5. Κύριε Δρούγα,
    Το σχόλιο μου δεν είχε σκωπτικό χαρακτήρα, ή κάποια μομφή ή να σας υποβιβάσω, αλλά είχε θέση επίσήμανσης, γι' αυτό και έγραψα στην αρχή τη φράση "Χωρίς παρεξήγηση...", επειδή γνωρίζω ότι είστε πάντα τυπικός.
    Φιλικά,
    Carlo de Grandi

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τοσο εσεις οσο και εγω κ.Carlo το μερακι μας κανουμε με τα ιστολογια και σε τετοιες καταστασεις δεν εχει θεση το σκωμμα ή η μομφη.Δεν εξελαβα το σχολιο σας ως τετοιο.Τωρα,για λαθη και παραλειψεις,ολα μεσα στο προγραμμα ειναι.Καλο μεσημερι.

      Διαγραφή
  6. Κύριε Δρούγα,
    Θα είναι μέγα σφάλμα εάν σταματήσετε τις αναρτήσεις. Διότι η ιστοσελίδα αυτή παρέχει ανεξάντλητες γνώσεις στον τομέα των μαθηματικών και όχι μόνο!!
    Από τη πλευρά μας θα σας βοηθάμε όσο είναι εφικτό.
    Φιλικά,
    Carlo de Grandi

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...