«Ο Αρχιμήδης θα μνημονευθεί όταν ο Αισχύλος θα έχει λησμονηθεί, διότι οι γλώσσες πεθαίνουν, μα οι μαθηματικές ιδέες όχι.» G.Hardy


Παρασκευή 19 Απριλίου 2019

ΣΤΑΤΙΣΤΙΚΗ 100


  "Αν κοιτάξει κανείς τις καμπύλες εξέλιξης της μείωσης της γεννητικότητας στην Γερμανία και την μειώσεις του πληθυσμού των πελαργών στην ίδια χώρα την περίοδο 1965-1987,θα διαπιστώσει χωρίς έκπληξη ότι είναι πανομοιότυπες.Μια ισχυρή ένδειξη ότι τα παιδιά τα φέρνουν οι πελαργοί!! "
   Αν είχαμε την δυνατότητα να πάρουμε ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα 100 ανθρώπων από όλη την ανθρωπότητα, διατηρώντας τις αναλογίες όλων των λαών, τότε το δείγμα αυτό θα αποτελούνταν από:

57 Ασιάτες
21 Ευρωπαίους
14 Αμερικανούς
8 Αφρικανούς
52 γυναίκες
48 άνδρες
70 μη άσπρους
30 άσπρους
23 μουσουλμάνους
31 χριστιανούς
15 Ινδουιστές
61 χρήστες ιντερνέτ
39 χωρίς πρόσβαση στο διαδίκτυο
6 πρόσωπα που θα κατείχαν το 59% του παγκόσμιου πλούτου
80 που θα είχαν μη ικανοποιητικές συνθήκες κατοικίας
70 που θα ήταν αναλφάβητοι
50 που θα ήταν υποσιτισμένοι
1 που θα πέθαινε
1 που δεν έχει πρόσβαση σε πόσιμο νερό.
2 που θα γεννιόνταν
1 που θα είχε Η/Υ
1 (μόνο έναν) που θα είχε πτυχίο πανεπιστημίου.
Η μελέτη του παραπάνω δείγματος θα έδινε κάποια πολύ δυσάρεστα δεδομένα ,και θα αιτιολογούσε γιατί έχουμε τόσες πολλές εξεγέρσεις στον πλανήτη.
Αν σήμερα το πρωί ξυπνήσατε υγιείς και όχι άρρωστοι, τότε είστε πιο τυχεροί από 1 εκατομμύριο ανθρώπους, οι οποίοι δεν πρόκειται να ζουν την επόμενη βδομάδα.
Αν δε ζήσατε ποτέ έναν πόλεμο, ούτε νιώσατε την μοναξιά της αιχμαλωσίας την αγωνία του τραυματισμού και την πείνα, τότε είστε τυχερότεροι από 500 εκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν μπορείτε να πηγαίνετε στην εκκλησία χωρίς το φόβο ότι θα σας απειλήσουν, θα σας συλλάβουν η θα σας σκοτώσουν, τότε είστε τυχερότεροι από 3 δισεκατομμύρια ανθρώπους του κόσμου.
Αν έχετε φαγητό μέσα στο ψυγείο σας έχετε μια στέγη πάνω από το κεφάλι σας και ένα κρεβάτι, τότε είστε πλουσιότεροι από το 75% των κατοίκων αυτού του κόσμου.
Αν έχετε λογαριασμό στην τράπεζα, λίγα λεφτά στο πορτοφόλι και λίγα ψιλά σε έναν κουμπαρά, τότε ανήκετε στο 8% των εύπορων ανθρώπων αυτού του κόσμου.
Αν διαβάζετε αυτές τις γραμμές πρέπει να είστε πολύ ευχαριστημένος γιατί, δεν ανήκετε στα 2 δις ανθρώπων που δεν ξέρουν να διαβάζουν.


Πηγή:https://www.cia.gov/library/publications/the-world-factbook/ αλλά όλα ελέγχονται.
                             

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...